Laisalidens meny- ett urval

Förrätter

Ripsoppa

Smördegsinbakad Västerbottensost på en ruccolabädd , kallrökt lax, dijonsenapssås.

Laisalidens fjälltapas

Blomkålsoppa med vit tryffelolja och grön sparris

Skummig ramslöksoppa med löjromstopping

Älgcarpaccio på ruccolabädd med syrad färskost och glaserade lingon

Kallrökt lax, med Dijon-senapscrème och ljusugnsbröd

Laisalidens kantarellsoppa med Cognac-grädde och twistad oststav

Västerbottens våffla med gravad röding

Honungsgratinerad chèvre med oliv/tomat-tapenade och vitlökscrème

Varmrätter

Ungsbakat ripbröst med krämig gräddsås, duo i gelé , blomkålspuré´

Älgtournedos med potatisbakelse och murkelsås

Älgkalvinnerfilé med potatiskokott och rödvinssås

Hjortracks med vaniljrostade rotgrönsaker, portvinssky och potatisgratäng

Lättrökt renytterfilé i rödvinssås med svartvinbärs/rödvinbärs gele, baconlindad broccolibukett och potatisbakelse

Ugnsbakad fjällröding fylld med Västerbotten-pesto, pressad potatis vitvinscrème och sik/löj/rom

Smörstekt fjällröding  med mandelpotatis

Lammrostbiff med mangosås, vitlöksgratinerad klyftpotatis och smörslungade haricots verts

Oxfilé tournedos, serveras med potatisfondant och Madeira-sky

Grillad Bottenviks-lax i krämig hummersås med olivpuré och buljongkokta minimorötter

Dessert

       Moccamousse  med ristad Valrhona chocklad

Laisalidens egen citronglass

Laisalidens klassiska cheesecake med hjortron

Vanilj/kanel pannacotta med blåbärs-couli

Citrontarte med vit choklad, serveras med säsongens färska bär

Lingonparfait à la Laisaliden

        Crème brûlée

       Mangosorbet i ”bubbel”

       Choklad fondant